تاسیس خط تولید زغال فشرده در ایرانشهر
در راستای تولید زغال فشرده در ایرانشهر باید اشاره کرد که صنعت تولید زغال بسیار قدیمی است و در گذشته زغال های سنتی از بریدن شاخه های درختان و با آسیب رساندن به طبیعت تولید می شدند، ولی امروزه جای خود را به تولید زغال های صنعتی که اصطلاحا به آن ها زغال فشرده و یا زغال چینی گفته و از مخلوط مواد اولیه پسماند و دور ریز تولید می شود، داده اند.
بازار خرید و فروش زغال های فشرده ( قالبی، چینی ) رونق فروانی گرفته و علاوه بر ایران به کشورهای همسایه نیز صادر می شود و باعث کسب و کار بسیاری از افراد جویای کار شده است. زیرا برخلاف هزینه اولیه کم برای احداث و راه اندازی خط تولید زغال چینی، فروش این زغال ها سود بسیار بالایی دارند، احداث و راه اندازی خط تولید زغال ها در شهر ها و شهرستان های ایران رونق بسیاری گرفته، شهرستان ایرانشهر نیز یکی از این شهرستان ها می باشد، که آغاز به تولید زغال های فشرده کرده است.
مواد اولیه تولید زغال چینی
برای آَشنایی بیشتر با هر محصولی ابتدا لازم است مواد اولیه تشکیل دهنده آن را بدانیم و بشناسیم تا با محصول تولیدی آشنایی کامل داشته باشیم.
این نوع زغال های فشرده از ترکیب سه ماده خاک زغال، خاک اره و پوست گردو تولید می شوند؛ این سه ترکیب مواد اولیه پایه و استاندار هستند ولی برخی از کارخانهها از ترکیبهایی مانند پوست بادام و پوست پسته و یا چسبهای شیمیایی که غلظت بالایی دارند و یا سوختهای بایومسی نیز استفاده می کنند.
بهتر است در تولید زغال ها از مواد شیمیایی و چسب های شیمیایی استفاده نشود، زیرا کیفیت کار را از بین میبرد.
برخی از کارگاه های تولیدی برای سود بیشتر از چسب های شیمیایی استفاده می کنند که باعث سردرد و ایجاد گاز در زغال ها می شود و کیفیت و مرغوبیت زغال ها را کاهش می دهد و به مرور زمان باعث کاهش تولید و ایجاد ضرر می شود.
سود و درآمد حاصل از راه اندازی خط تولید زغال فشرده در شهر ها و شهرستان های ایران با توجه به ارزان بودن و در دسترس بودن تمامی مواد اولیه، بازار فروش بسیار خوبی دارد،
اما سودآور بودن تولید زغال فشرده و نیاز نداشتن به مدرک و تخصص خاص، دلیل بر این نمی شود که بدون دانش و آگاهی ، تجهیزات تولید و مواد اولیه زغال فشرده را خریداری کنید و شروع به تولید زغال کنید.
بنابراین ابتدا در مورد همه موارد تحقیق و با مشاوران مهرصنعت مشورت نمایید و سپس شروع به راه اندازی و تاسیس خط زغال فشرده کنید.
دستگاه های مورد نیاز خط تولید زغال فشرده در ایرانشهر
- دستگاه اکسترودر
- خردکُن
- دستگاه اَلک یا سَرند
- مخزن گرمکن حرارتی و گرمایشی
- کوره
- آسیاب
در مورد شهرستان ایرانشهر بیشتر بدانید
ایرانشهر یکی از قدیمی ترین شهرستان های سیستان و بلوچستان می باشد که در گذشته پهره نام داشته است و مرکز این شهرستان ایرانشهر است.
شهرستان ایرانشهر از سمت شرق به بابلی و سراوان، از جنوب به چابهار، از سمت غرب به بم، فنوج، بمپور، از سمت های جنوب شرق و جنوب غرب به پیشین، راسک و قصرقند، بخش لاشار، نیکشهر و از سمت شمال به خاش و زاهدان، از شمال غربی به دلگان و از شمال شمال شرقی ایرندگان منتهی می شود.
تقسیمات کشوری ایرانشهر
ایرانشهر به سه بخش ( مرکزی، بزمان، دامن )، دو شهر ( ایرانشهر، بزمان )، شش دهستان ( کوران سفلی، آبادان، مسجد ابولفضل، گیمان، ابتر، شهردراز ) تقسیم می شود.
جمعیت، مذهب و گویش مردم ایرانشهر
جمعیت مردم شهرستان ایرانشهر بر اساس آخرین سرشماری انجام شده در سال ۱۳۹۵ حدود ۱۹۳۷۵۷ نفر اعلام شده است.
۹۰% درصد از جمعیت کل شهرستان ایرانشهر را اهل تسنن تشکیل می دهند، ۱۰% دیگر را بلوچ های شیعه تشکیل داده اند.
اکثریت شیعه های این شهرستان در بخش بزمان و شهر ایرانشهر سکونت می کنند.
مردم ایرانشهر به زبان بلوچی تکلم می کنند، برخی گویش های مختلفی دیگر نیز دارند که عبارتند از
- بمپوری
- ابتری
- نرماشیری
- سرحدی
- بزمانی
- دامنی
- دلگانی
- ایرندگانی
آب و هوای شهرستان ایرانشهر
ایرانشهر به دلیل مناطق کوهستانی و پستی که دارد، دارای آب و هوای گرم و خشک و شرجی می باشد.
میانگین دمای ایرانشهر در تابستان ۴۵ درجه و در زمستان +۲ می باشد، ماسه های بادی در جنوب غربی و غرب این شهرستان از دیگر شرایط آب و هوایی آن می باشد.
جاذبه های گردشگری و دیدنی شهرستان ایرانشهر
- قلعه ناصری ایرانشهر
- رودخانه دامن
- قلعه بمپور
- چشمه های آب گرم هودیان، آب گرم معدنی کتوکان، آب گرم مکسان
- بازار روز ایرانشهر
- ساختمان بیت رهبری
- گورستان اسپیدژ
- بقایای تاریخی فرهنگ لادیزیان
- چشمه آب گرم بزمان یک
- غار ملا سلیمان
صنایع دستی شهرستان ایرانشهر
- سوزن دوزی
- سفالگری
- سکه دوزی
- حصیربافی
- نقاشی
بازی های سنتی شهرستان ایرانشهر
- هدکان رو
- هفت سنگ
- لکرشانکی
- تلکی
پوشش مردم ایرانشهر
مردان این شهرستان معمولا پیراهن های بلند با شلوار های گشاد و پرچین و یک لنگ و یا دستار دور سر خود می بندند.
زنان نیز مانند مردان لباس می پوشند با تفاوت اینکه قسمت هایی از جلوی لباس و سر آستین لباس ها با پارچه های محلی و سوزن دوزی شده با طرح های گوناگون تزئیین شده اند.
غذاهای سنتی شهرستان ایرانشهر
- پلو بریانی
- بت ماش
- کراهی
- کدو پلو سیستانی
- پلو زعفرانی
- بت بنکلینیک
- بت و هواری جهینگا
- خورش دوغ پای
- آبگوشت بلوچی
- خورش ماهی
- پتروک
- کتوک
- آبگوشت کشک
- هتوک اناری
- ماهی شور
دیدگاهتان را بنویسید