چوب

این مقاله صرفا برای اطلاعات عمومی می باشد و سایت ما هیچ فعالیتی در زمینه قلیان ندارد

 

چوب

چوب یکی از قدیمی ترین مصالح موجود در طبیعت است که توسط بشر کشف شد. از کابردهای چوب می توان به ساخت مصنوعات چوبی، مصالح ساختمانی به عنوان عضو باربر، نماسازی و کارهای تزییناتی مثل مجسمه سازی و … اشاره کرد.

۴۲۰۰ سال قبل از میلاد مسیح مردم در شمال ایران، از چوب برای ساخت کلبه استفاده می کردند و نقش چوب در امور ساختمانی و معماری در  دوره ی هخامنشی پیشرفت قابل توجهی داشت. کما اینکه در دوره ی ساسانیان نیز از چوب در ساخت طاق و گنبد استفاده می کردند.

خواص چوب

چوب به دلیل مزایا و خواصی مانند: سبک وزنی، مقاومت بالا در برابر زلزله، عایق سرما و گرما، مقاومت مکانیکی خوب، ارزانی، تجدیدپذیر بودن و عدم آلودگی محیط زیست و … کاربرد بالایی در صنعت ساخت و ساز به خصوص در کشورهای آمریکا، کانادا، ژاپن، چین و اروپا دارد.

انواع چوب

چوب انواع مختلف دارد:

 چوب های نرم

که شامل درختان سوزنی برگ هستند ؛مثل چوب راش، نارون، چنار، کاج، صنوبر، توسکا و … . این درختان در بهار و تابستان با سرعت بیش تری رشد می کنند و تا پایان فصل سرما این رشد به کندی تغییر جهت می دهد.

چوب های سخت که شامل درختان پهن برگ هستند و بافت چوب این درختان تنها زمانی که درخت برگ دارد رشد می کنند. رشد در بهار آغاز و در پاییز متوقف می شود و چوب بهاره ی این درختان روشن و چوب پاییزه به رنگ تیره تغییر پیدا می کند. درختان پهن برگ شامل: درخت گردو، انجیر، چنار، راش، سپیدار، تبریزی، افرا، بلوط و … که اغلب در صنعت مبلمان و تزیینات در ساختمان کاربرد دارد.

اِم دی اِف

اِم دی اِف یکی از فرآورده های چوب است که همان فیبر با فشردگی متوسط است. تخته ی فیبری که به روش خشک و از ذرات چوب تحت فشار و حرارت تولید می شود. ام دی اف را پس از تولید روش می کنند و دوام خوبی هم دارد. از آن اغلب در دکوراسیون داخلی منزل مثل کمد و کابینت ها بهره می گیرند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید تخته ی فیبر بیش تر از یکصد سال قدمت دارد و نخستین تخته ی فیبر در جنگ جهانی اول ساخته شد. واردات این تخته ی فیبر ایران از کشورهایی مانند ترکیه، روسیه، آلمان، ایتالیا، فنلاند و … تامین می شود که محصولات ترکیه و اندونزی نسبت به چوب وارداتی سایر ممالک قیمت کمتری دارند و امروزه ۸۰ درصد واردات چوب ایران از کشور ترکیه تامین می شود.

روش های جلوگیری از پوسیدگی چوب

خشک کردن چوب یکی از روش های محافظت آن در برابر پوسیدگی است و باید این کار را با توجه به شرایط اقلیمی منطقه تغییر داد. به خصوص در کشور ما که هر شهر اقلیم مخصوصی دارد و تنوع آب و هوایی بسیار بالاست. به عنوان مثال جابجایی چوب از یک منطقه ی کویری و خشک مانند یزد به شمال که رطوبت بالا دارد باعث می شود عمر چوب کاهش یابد. همچنین برای ضدآب ساختن درب های چوبی در برابر رطوبت از ماده ی شیمیایی به نام آرتوسیل استفاده می شود که ماده ای غیرسمی است. آرتوسیل بی رنگ، ضد قارچ و باکتری و ضد باران های اسیدی است و هزینه ی پایینی هم نسبت به مشابه خارجی اش دارد.

همچنین امروزه از چوب در ساخت پارکت در کفسازی، ازاره سازی ،کابینت های چوبی، قابسازی های سقف و درهای چوبی زیبا بهره ی کافی برده میشود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.